м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

9 ознак прорізування зубків у дитини.

Як же ми чекаємо моменту, коли у малюка з’явиться перший зубчик! Звичайно, не завжди період прорізування зубів проходить легко і для самої дитини і для його батьків. Але не дивлячись на всі труднощі – це щасливий період. А як же бабусі й дідусі хочуть порадувати крихту новими іграшками та іншими подарунками в честь появи першого зубка.

Сам же малюк дуже важко переносить цей момент життя. Адже у нього сверблять і болять десенки, піднімається температура, може з’явитися нежить і кашель. Все це схоже на застуду чи грип.

Ми хочемо розповісти вам про декілька ознаках прорізування зубів. Знаючи їх, вам буде набагато простіше зрозуміти малюка – що з ним, застуда або ріжуться зубки.


Підвищене слиновиділення.

Як тільки у малюка починає рясно текти слина, то варто задумати про прорізуванні зубів. Адже, як правило, це найперша ознака. Здається, що одяг на крихті можна міняти кожні півгодини, так як вона моментально стає мокрою. Слинотеча неодмінно пройде, але лише тоді, коли у малюка прорізатиметься приблизно десять зубів. У цей момент у нього буде повністю сформований ковтальний рефлекс.


Опухлі ясна.

Якщо ви помітили, що ясна малюка припухли, то будьте готові до того, що скоро він почне покусувати вас за руки. Якщо ясна почали біліти, то значить, зубки знаходяться дуже близько до поверхні, і ось-ось з’являться. Але якщо ви помітили червонуваті плями, то не думайте, що це наслідок прорізування зубів. Найкраще в цьому випадку показати крихту лікаря.


Тягнемо до рота все, до чого зможемо дотягнутися.

Якщо ваш малюк постійно намагається щось погризти, покусати, почухати свої ясна, значить, зовсім скоро у нього проріжуться зубки. Щоб полегшити страждання дитини, купіть йому спеціальний прорізувач, який буде охолоджувати ясна. Також можна дати йому морквину або купити дитяче печиво. Але не забувайте про те, що маля ще не вміє жувати і може вдавитися шматочком їжі.


Втрата аппетиту.

Якщо в цілому стан дитини хороше, немає ніяких ознак хвороби, а ось апетит у нього знизився, то це також може говорити про ріжучих зубки. Може статися й так, що несподівано дитина відмовиться від усякої твердої їжі, а почне їсти тільки пюреобразную їжу. Але може і зовсім відмовитися від їжі. Якщо справа все ж в зубах, то через кілька днів апетит до дитини повернеться, і вам не варто здіймати тривогу.


Занепокоєння.

Прорізування зубів рідко проходить безболісно, ​​а значить, дитина буде вередувати, плакати без приводу. Можливо, ночі для вас стануть неспокійними, так як сон малюка буде переривчастим. І в цілому, крихітка буде дратівливим. Проявіть до нього терпіння, будьте ласкаві, покажіть йому, що ви любите його. Лікарі стверджують, що не кожен дорослий зможе витерпіти той біль, який відчуває дитина в той час, коли у нього ріжуться зубки.


Проблеми зі стільцем.

Дуже часто прорізування зубів супроводжується то запорами, то проносом. А деколи і тим і іншим одночасно. Не лякайтеся, якщо помітите такі зміни. Просто подумайте, що їв ваша дитина. Якщо з їжею все гаразд, значить, це наслідки прорізування зубів.


Підвищена температура.

Це ще одна з ознак того, що у вашого крихти почали різатися зубки. Деякі батьки навіть помітили, що як тільки у дитини ріжуться верхні зубки, то у нього підвищується температура, якщо ж нижні – то з’являється пронос. Якщо ви все ж не впевнені в тому, що температура піднялася саме через зубів, то змастіть ясна спеціальним гелем, який володіє знеболюючим ефектом. Як тільки температура знизиться, то будьте впевнені в тому, що у вас немає приводу для занепокоєння.


Нежить і кашель.

Нежить і кашель також не завжди говорять про те, що дитина захворіла застудою або грипом. Під час прорізування зубів носоглотка малюка опухає і це призводить до утворення кашлю і нежиті. Важливо щоб ці недуги минули, як тільки проріжуться зубки. В іншому випадку зверніться до фахівця.


Алергія.

Коли у малюка ріжуться зубки, то часто на личку у нього з’являються різні висипання. Це говорить про те, що у малюка ослаблена імунна система. Якщо ви хочете переконатися в тому, що висипання з’явилися внаслідок прорізування зубів, то заведіть харчовий щоденник. Не давайте йому деякий час ніяких нових і небезпечних продуктів. Якщо як тільки з’явиться перший зуб, алергія пройде, то більше причин для хвилювання не буде.

Всі ці причини викликані відповідальною працею малюка над появою перших зубчиків. У цей період імунітет дитини завжди ослаблений. У цей час не рекомендується робити щеплення, вводити в раціон харчування нові продукти, так як це може викликати алергічну реакцію. Також не рекомендується в цей час відлучати дитину від грудей.

 

Новини