м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Чи шкідливий мобільний телефон для мозку

Мобільний телефон шкідливий для мозку

Шкода мобільних телефонів.Мобільний телефон обмінюється радіосигналами з найближчою станцією стільникового зв’язку. Якщо станція розташована десь далеко, і потужність її невелика, то мобільний телефон нам доводиться міцно притискувати до вуха. Відповідно, поруч з нашим мозком знаходиться постійно діючий випромінювач мікрохвильової енергії. Тієї самої мікрохвильової енергії, яка в лічені хвилини може закип’ятити воду в мікрохвильовій печі – це електромагнітні випромінювання тієї ж природи, навіть майже того ж діапазону.

Потужність нашого телефонного апарата не настільки велика, щоб можна було в короткий час очікувати будь-яких патологій мозку. Чим далі йде прогрес, тим менша потужність потрібна, щоб апарат зв’язався з найближчою станцією стільникового зв’язку. І, тим не менш, відносно незначна потужність сигналу «компенсується» тривалим часом знаходження цього джерела сигналу поруч з головним мозком. Я підкреслюю: з головним мозком. Багато досліджень демонструють пригнічуючий вплив електромагнітного випромінювання на весь організм в цілому, але для нас важливий саме головний мозок, тому що саме він знаходиться поруч з апаратом стільникового зв’язку. А адже саме мозок – найскладніше, унікальне творіння природи, яке відповідає за всі процеси в нашому організмі.

Вплив електромагнітного випромінювання на мозок

Вплив електромагнітного випромінювання на мозок відбувається на всіх рівнях: від клітинного і молекулярного до нейронного, від порушення порядку синтезу білків в клітинах до спотворення сигналів, якими обмінюються клітини мозку між собою. В останні роки проведено численні дослідження, що показують, як впливає стільниковий зв’язок на наш організм в цілому саме через вплив на головний мозок. Література з даного питання займає багато сторінок, і навіть цілі книги.

Електромагнітне випромінювання завжди вважалося чинником підвищеної небезпеки. У всіх радянських НДІ, що працюють з НВЧ-апаратурою, співробітникам завжди давали «молоко за шкідливість», надавали додаткові відпустки і пільги, побічно підтверджуючи тим самим, що електромагнітне випромінювання НВЧ-діапазонів істотно пригнічує діяльність людського організму. Найнеприємніше, що це випромінювання може не проявляти себе безпосередньо як, наприклад, тепловий удар або потужна доза радіації. Але вона має здатність накопичуватися і впливати на нас через місяць, через п’ять років … І навіть впливати на наше потомство!

Реальне розповсюдження мобільного зв’язку почалося лише кілька років тому. Навіть у 1997 році мобільний апарат був ще великою рідкістю. Ніхто в ті часи не міг очікувати, що стільниковий телефон стане приналежністю школяра, дитини, студента, домогосподарки, жінки похилого років. Жоден з футурологів не міг передбачити таке активний розвиток стільникового зв’язку. І люди не були готові до того, що це явище, з екзотичного, набуде масового характеру.

В останні роки вивчення проблем, пов’язаних з впливом стільникових телефонів на організм людини, ведеться досить серйозно. Як тільки була усвідомлена небезпека, відразу ж стали пропонуватися засоби боротьби з нею. Зручність мобільного телефону безсумнівно. Ми не можемо сьогодні відмовитися від нього, як не можемо відмовитися, наприклад, від автомобіля, незважаючи на те, що кожен рік на наших дорогах під колесами гинуть десятки тисяч людей. Але це не означає, що ми не повинні приймати заходів безпеки і намагатися позбавити себе від несприятливих факторів даного явища.

Що робити щоб знизити шкоду від електромагнітних випромінювань мобільного телефону?

Є різні прилади / пристрої щодо зменшення шкідливого впливу від мобільника. На скільки вони корисні мені важко судити, читайте розбирайтеся самі. Велика частина точно шарлатанство. Як мінімум потрібно дотримуватися простих і легких у виконанні правил.

Правила користування мобільним телефоном:

1. Чітко усвідомлюйте, що стільниковий телефон шкідливий для здоров’я.

2. Якщо є можливість прибрати мобільник подалі від себе, використовуйте її. Наприклад, ввечері після роботи телефон можна покласти подалі від себе, а краще в іншій кімнаті.

3. Чоловіки, не треба носити телефон в кишені штанів, поруч з самим важливим органом. Купіть штани з кишенями в області коліна, куртку з кишенею на лікті, купіть чохол, який дозволяє кріпити мобільник на руці, покладете у валізу. Загалом у ваших інтересах проявити кмітливість, щоб зайвий раз не опромінювати, то що всі ми так цінуємо.

4. Вагітні дівчата і їхні чоловіки, коли я бачу матусю з мобільником висячим на животі, сльози навертаються. Не хочу навіть щось тут писати, просто включіть мозок.

5. Не потрібно класти телефон під подушку, щоб зручніше було будильник вимикати, краще купіть дешевий будильник. Ну адже самі подумайте, навіщо вам джерело електромагнітного випромінювання, який опромінює ваш мозок протягом робочого дня, ще й вночі так поряд з головою.

6. Заряджати мобільний телефон вночі на тумбочці біля ліжка теж необов’язково, якщо є ще інші розетки подалі.

7. Просто іноді замислюйтеся про те, що мобільник небезпечна штука, яка приносить не тільки прямої шкоди своїм випромінюванням, але і викликає своєрідну психологічну залежність. Так що хоча б відпочивайте від нього частіше, відмовитися взагалі в наші дні навряд чи вийде.

 

Новини