м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Методи боротьби з хропінням

Я не хроплю. Можна з упевненістю сказати, що серед опитаних людей більше половини, скажуть саме цю фразу. Навіть якщо ми заперечуємо цей факт, але згідно зі статистикою хропінням страждають 45% людей.

У першу чергу хропуни- і це є головною бідою, завдають шкоди своєму здоров'ю. Хропіння є симптомом таких серйозних захворювань як кисневе голодування, яке веде до втоми і хронічного недосипання. Хропіння погіршує роботу серця, може привести до інфаркту міокарда, до інсульту і навіть до імпотенції.

Давайте розглянемо методи боротьби з хропінням і причини його виникнення:

Надмірна вага.

Згідно статистики, якщо маса тіла людини зменшилася на 10%, то у сні параметри дихання поліпшуються на 50%. Потрібно уникати перед сном переїдання, тому що повний шлунок може викривляти діафрагму, що перешкоджає нормальному диханню.

Вживання алкоголю.

Алкоголь сприяє тому, що глоткова мускулатура розслаблена, знижується м'язовий тонус, що сприяє хропінню і зупинці дихання уві сні. Коли випиваєте, то робіть це хоча б за 4 години до сну.

Куріння.

Дим від сигарети може дратувати слизову оболонку горла і носа, в результаті, призведе до хронічного запалення трахеї і глотки, що супроводжується набряком їх стінок. У свою чергу це призведе до звуження дихальних шляхів і збільшиться ризик зупинки дихання уві сні.

Погана позиція для сну.

Намагайтеся не спати на спині. Саме в такому положенні відбувається западання язика. Потрібно спати на боці. Є цікавий спосіб змусити спати себе на боці. У кишеню піжами зашивається тенісний м'ячик. Якщо тільки ви захочете лягти на спину, м'яч буде вас будити. В результаті такої практики у людини, виробиться рефлекс спати на боці.

Потрібно забезпечити для голови підняте положення. Це буде перешкоджати западанню язика і збільшенню хропіння.

Лікування від хропіння.

Найбільш ефективне лікування методом лазерної терапії. У спеціалізованій клініці всього за 10-15 хвилин роблять операцію, за допомогою лазерного променя. Операція проходить безболісно і дозволяє позбутися від хропіння.

І, нарешті, пара фізичних вправ, які щодня потрібно робити:

1. Закрийте рот, дихаєте через ніс. Потрібно напружити задню частину мови, і відтягнути  силою мову до горла. Цю вправу потрібно повторювати три рази в день по 10-15 разів, у результаті м'яке піднебіння зміцніє і зменшиться ймовірність хропіння.

2. Звук "і" скажіть, напружуючи м'язи шиї, м'якого неба, глотки. Вправу повторюйте по 20-25 разів вранці і ввечері.

Дотримуйтесь наших рекомендацій і через, кілька тижнів, ваша половина перестане вас штовхати ночами, щоб ви не хропли.

Спокійної ночі.

 

Новини