м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

У вас не вистачає часу на багаточисленні процедури по зміцненню здоров'я, які рекомендують фахівці? Дійсно, якщо строго виконувати  їх настанови, займатися йогою та гімнастикою, самостійно готувати їжу, виконувати косметичні процедури, то, мабуть, не залишиться часу, щоб скористатися отриманим здоров'ям. Однак з усього різноманіття порад можна вибрати ті, які допоможуть бути здоровим і щасливим і не віднімуть масу часу.


Те, що треба робити щодня.

1. Снідати.
Сніданок, мабуть, найважливіший прийом їжі за весь день. З одного боку, це часом єдиний шанс отримати необхідну дозу кальцію, з'ївши свій ранковий йогурт, сир або молоко. А з іншого боку, досить поглянути на результати проведених досліджень, щоб побачити, що ті, хто регулярно снідає, рідше стикаються з проблемою ожиріння і легше переживають передменструальний синдром.

Якщо ви не встигаєте спокійно і повноцінно поснідати - зберігайте в холодильнику кілька зварених круто яєць, яблука або йогурти. З'ївши це по дорозі на роботу, ви компенсуєте відсутність нормального сніданку.

2. Піклуйтеся про захист своєї шкіри.
Шкідливі ультрафіолетові промені атакують нашу шкіру не тільки влітку, але і в будь який інший час року. Під впливом сонця в шкірі розпадається речовина, яка відповідає за її еластичність - колаген. Кожен день перед виходом з дому обов'язково треба накладати на обличчя, шию і плечі захисний крем.

3. Обов'язково чистити зуби два рази в день.
Це необхідно для турботи про ваші зуби. Чистити зуби треба регулярно і ретельно. Однак занадто часта чистка може привести до серйозних пошкоджень емалі, так що краще обмежиться двома разами в день. Протягом дня не забувайте про зубну нитку і спеціальні ополіскувачі для порожнини рота.

4. Глибоке дихання.
Присвятіть хоча б 5 хвилин в день глибокому диханню. Для того, щоб за п'ять хвилин відчути приплив бадьорості і сил, просто сядьте зручніше і подихайте глибоко, наповнивши організм киснем. Результати вас приємно здивують.

5. Не забудьте про вітаміни.
Хоча дослідження і показали, що прийом полівітамінів не впливає на захворювання серця і рак, але лікарі все одно рекомендують їх прийом. У вітамінних комплексах міститься залізо і вітамін D, часто відсутній у жінок. Залізо дуже потрібне  для жіночого організму. Недолік його в організмі призводить до анемії та розвитку безпліддя. Крім того, при нестачі заліза, яке є переносником кисню в крові, людина стає млявою і сонною, а мозок і внутрішні органи не можуть нормально працювати.

 

6. Здоровий сон.
Нормальний сон повинен тривати від 7 до 9 годин. Ті люди, які сплять менше, часто страждають нервовими розладами, ожирінням, діабетом і гіпертонією. Але якщо вам вдасться налаштувати свій день так, щоб спати не менше 7-9 годин, то вже через тиждень ви побачите позитивні зміни в настрої і зовнішності.

Те, що потрібно робити щотижня.

1. Їсти рибу

Риба просто необхідна в будь-якому меню. У ній містяться «здорові» жири і омега-3 кислоти, які захищають серце від хвороб і знижують ризик розвитку депресії, поліпшують пам'ять. Крім риби в свій раціон треба включити волоські горіхи і суші.

2. Фізичні навантаження.

Як саме ви будете змушувати себе потіти, не настільки важливо. Можливо, це буде 20 хвилин ходьби або бігу на біговій доріжці. У будь-якому випадку навантаження повинні бути збалансовані. Ідеально буде, якщо ви кілька разів на тиждень відвідаєте фітнес-клуб. Хоча заняття шейпінгом більш виправдані за наявності зайвої ваги, а, якщо ви нормально себе почуваєте, то достатньо буде хоча б годину в день не сидіти на місці.

3. Секс

Бажано, щоб чуттєвий секс, супроводжуваний оргазмом, був не рідше разу на тиждень. Крім задоволення, такий секс принесе величезну користь здоров'ю. У момент оргазму в організмі виробляються окситоцину-релізи, які тонізують і поліпшують роботу всіх органів.

Те, що потрібно робити кожен місяць.

1.Слідкувати за вагою.

Вага - основний показник здоров'я. Необхідно знати свою норму, потрібну для хорошого самопочуття і стежити за відхиленнями від неї.

2. Для жінок - ведіть календар менструації.

Пам'ятайте, що нерегулярний цикл може бути ознакою проблем з шийкою матки, новоутворень або гормонального збою. Ведення календаря допоможе вирахувати дату овуляції.

Тепер ви у всеозброєнні і знаєте, що потрібно робити, щоб бути здоровими. Намагайтеся стежити за собою і все у вас вийде!

Новини