м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Що розріджує кров

Всі чули про такі захворювання як: варикозне розширення вен, тромбофлебіт, геморой, інсульт, інфаркт. У цих хворіб багато спільного. Одна з головних причин виникнення всіх перерахованих хворіб є густа кров. Для їх профілактики і лікування необхідно розріджувати кров. Вона повинна циркулювати по тканинах і венах вільно, а не як густий кисіль. 

Насправді, такий термін, як "розріджувати кров", в медицині відсутній. Лікарі цей термін пояснюють, як зниження згортання крові. Зробити це можна, змінивши харчування і спосіб життя. Всі ми чули вислів - "біг вранці - це біг до інфаркту". Як це не дивно - це дійсно так. Справа в тому, що вранці у крові підвищена в'язкість. Серцю нелегко проштовхувати кров по судинах і без навантаження. Бігаючи рано вранці, ми отримуємо не тренування, а додатковий знос серцевого м'яза. З ранку слід робити тільки вправи на розтягування м'язів і дихальні вправи. Біг слід залишити на вечір. При правильному способі життя і нормальному харчуванні інфаркт та інсульт нікому не загрожує. 

Дуже часто люди задаються питанням: що розріджує кров, які рослини і продукти? Дуже добре це роблять різні рослини: береза, кора верби, цибуля звичайна, буркун, каштан і багато інших трав і дерев. Звичайна чиста вода, потрапляючи в клітини нашого організму, теж непогано розріджує кров. Допомагають у цій процедурі і відвари каштана, ромашки, звіробою і череди. 

Причиною закупорки судин може бути підвищення згортання крові, що призводить до утворення тромбів. В цьому випадку потрібно вживати продукти, що сприяють їх розсмоктуванню. Це можуть бути: цибуля і часник або вишня і лимон. Ці овочі та фрукти дуже корисні і тим, у кого є варикозне розширення вен, а також людям, що перенесли інфаркт. У той же час, їм не слід вживати в їжу базилік, кінзу і кропиву, які сприяють прискоренню згортання крові. 

Як це не дивно, алкоголь володіє властивостями разріджувати кров. Звичайно, ним не слід зловживати. Недарма велика кількість довгожителів проживають на Кавказі, де пити гарне червоне вино за трапезою - традиція. Обов'язкові для вживання продукти, які містять ненасичені жирні кислоти (морепродукти або риба). Дуже корисна печена картопля (в ній багато калію, який корисний для кровообігу) і рис. Добре розріджують кров лимонний і томатний соки. Вони містять магній і калій. Обов'язково включіть в раціон грейпфрут, диню, помідори і червоний болгарський перець. Сприяє розрідженню крові гіркий шоколад, какао і кава. 

Треба знати, що перестаратися у процедурі розрідження крові не слід. Може відкритися кровотеча, яку буде важко зупинити самостійно. Перш ніж зайнятися самолікуванням, непогано б відвідати лікаря і отримати грамотну консультацію. Можливо, вам не підійдуть деякі з продуктів, описані в цій статті. Займаючись спортом, гуляючи та вживаючи натуральну їжу, ви робите величезний крок на шляху до здорового способу життя.

Новини