м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Мало хто знає, що ківі насправді не фрукт, а ягода, і спочатку вона навіть називалася китайським агрусом. У нашій країні знайомство з ківі сталося самим курйозним чином близько 40 років тому, коли на митниці ці волохаті коричнюваті м'ячики прийняли за вибухівку і навіть викликали саперів для їх знешкодження.
Цьому екзотичному ласощу весь світ зобов'язаний садівникові Олександру Еллісону з Нової Зеландії. Понад 100 років тому йому в подарунок привезли з Китаю насіння рослини, так званого «мавпячого персика». Таку назву воно отримало завдяки пухнастим плодам, які, проте, були досить дрібні і жорсткі, абсолютно несмачні. Еллісон почав роботу, щоб поліпшити смакові якості ківі. На це пішло близько тридцяти років наполегливої роботи, і ще чимало часу, щоб людство дізналося про ці соковиті, смачні й ароматні ягоди.
Ківі зацікавилися багато вчених, і в ході численних досліджень було доведено, що сік цієї ягоди сприяє спалюванню жирів, блокуючих дрібні і великі судини, внаслідок чого знижується ризик виникнення тромбозу. Якщо щодня приймати свіжовіджатий сік з 2-3 плодів ківі, то можливість утворення тромбів значно знижується вже через місяць. Таким чином, ківі є природним аналогом аспірину, при цьому повністю відсутні побічні ефекти.

Новини