м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Термін придатності

Розвиток сучасної науки дозволив значно продовжити термін використання косметичних і парфумерних засобів. Однак вони все ж не вічні і мають певний термін придатності. Нерозкриту коробочку можна зберігати до 3 років без шкоди для змісту. Але як тільки розкрити упаковку, всередину потрапляє повітря і термін придатності продукту різко скорочується.

Крем

Крем можна використовувати протягом двох-трьох років. Однак такий тривалий термін придатності може бути тільки при правильному зберіганні, відповідно до інструкції. Якщо ж зберігати крем, наприклад, у ванній кімнаті, де часто дуже волого і постійні перепади температур, то він може почати псуватися вже через пару місяців.

Декоративна

Термін придатності рум’ян до півтора років. Рідкі рум'яна краще використовувати протягом одного року. Буває, що рум'яна можуть раскрошитися до закінчення терміну придатності. Це не привід, щоб їх викинути, просто з часом під впливом перепаду температури з рум'ян випарувався силікон, тому вони почали кришитися.

Тіні для повік  також  можна використовувати протягом півтора року. Після закінчення терміну придатності вони важко лягають і погано розтушовуються.

Необхідно враховувати те, що всі інструменти, які використовуються для нанесення, треба промивати хоча б пару разів на тиждень, так як на них скупчується жир, який міститься на шкірі людини, і заважає акуратно і рівномірно наносити макіяж.

Тональний крем

Термін придатності будь-якого тонального крему вважається не більше одного року. Однак на тональний крем ще впливає акуратність використання - потрібно стежити за тим, щоб губка, якою ви наносите тональний крем, завжди була чистою.

Туш для вій

Її термін придатності в середньому варіюється від трьох до шести місяців, причому, чим більше різних добавок в туші, тим більше термін її зберігання. І ні які чинники впливу зовнішнього середовища не подіють на зменшення терміну придатності, просто при русі пензлика у флаконі, в туш потрапляє величезна кількість повітря, що висушує туш і при її нанесенні на вії залишаються невеликі грудочки.

Крем для шкіри навколо очей

З-за того, що в таких кремах міститься найменша кількість консервантів, їх термін придатності дорівнює всього трьом місяцям.

Креми, маски, лосьйони

Також мають порівняно невеликий термін придатності - до півроку. А ось лосьйони, які додатково оснащені носиком-дозатором, можуть прожити до трьох років.

Засоби для очищення шкіри

Засоби для очищення шкіри володіють великим терміном придатності, він становить близько двох років. А пінисті очищувачі шкіри, із-за додавання додаткової речовини, що перешкоджає утворенню бактерій, мають ще менше шансу зіпсуватися за цей час.

Гелі для душу

Це, мабуть, одні з головних довгожителів, адже середовище всередині упаковки абсолютно не підходить для існування бактерій, які можуть зіпсувати гель.

Лак для нігтів

Звичайні лаки для нігтів зберігаються два роки, а ось ті, які швидко сохнуть, на рік менше. Невеликий порада: при згущенні лаку, краще не додавати в нього рідину для зняття лаку, для цього існує спеціальна рідина.

Духи

Парфумерія має також термін придатності. Так, наприклад, парфуми можуть зберігатися тільки рік.

Новини