м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Трави від алергії

Алергія - це не що інше, як підвищена чутливість організму людини до якої-небудь речовини, яка проявляється кропив'янкою, висипом на шкірі, свербінням, подразненням слизових оболонок носа і очей, а у важких випадках кашлем і набряком дихальних шляхів. Алергію можуть викликати різні речовини, вона може виникнути в будь-якому віці.

 

Щоб дізнатися, на що у вас алергія, досить здати алергопроби, відвідавши лікаря алерголога. Він призначить вам специфічне лікування у вигляді пігулок і крапель або проведення імуномоделюючої терапії з введенням невеликої кількості алергену внутрішньом'язово. Однак жоден алерголог не зможе дати гарантії того, що той чи інший засіб вам допоможе. Тому з дозволу лікуючого лікаря ви може вдатися до використання народних засобів від алергії.

 

Протиалергічні рослини

Таких трав досить багато, поекспериментувавши деякий час (обов'язково під наглядом лікаря), ви напевно зможете підібрати те, що підійде саме вам.

 

Аптечна ромашка. З настою ромашки роблять ванни і примочки. Щоб приготувати настій, залити квітки ромашки (три столові ложки) киплячою водою, а потім розмішати до отримання стану кашки. Отриману кашку потрібно викласти на чисту тканину, а потім прикласти до місця подразнення.

 

Приймати ромашку від алергії можна і всередину. Для цього одну столову ложку суцвіть заливають однією склянкою окропу, а потім настоюють протягом двадцяти хвилин-півгодини. Приймається настій по одній столовій ложці двічі-чотири рази на день.

 

Солодка гола. Приймається вона не у вигляді трави, а у вигляді амонієвої солі, яка добувається з коренів. Називається ця сіль глицерамом. Приймається вона по 0,05 грамів тричі на день за незначний час до їжі. Застосовувати її необхідно при алергічних подразненнях шкіри й екземі протягом двох місяців. Якщо вас турбує алергічний бронхіт, тоді застосовується еліксир солодки голої за двадцять п'ять крапель тричі на добу. Еліксир готується наступним чином: п'ятнадцять грамів відвару кореня солодки розводяться в двохстах мілілітрах води.

 

Череда. Допомагає впоратися з алергією і череда. Однак для того, щоб відчути на собі її дію, пити її свіжий настій потрібно кілька років поспіль. Заварити її досить просто - як чай, і вона вживається замість чаю або кави. Напій настоюється протягом двадцяти хвилин, коли рідина придбає золотавий відтінок, вважайте, що напій готовий. Якщо ж рідина стала каламутною або набула зелений колір, такий напій вживати не можна. Врахуйте, що для лікування від алергії підходить тільки свіжий настій з череди.

Червона калина. Ще один ефективний засіб від алергії - настій з річних пагонів червоної калини. Пагони нарізати дрібно, береться одна столова ложка і заливається склянкою окропу. Суміш потрібно поставити на водяну баню і кип'ятити протягом чверті години, потім зняти з плити і настояти ще близько години. Приймати можна двома способами: по третині склянки тричі або по половині склянки двічі на день. Курс лікування - два-три дні.

 

Ряска. Вважається одним з найбільш ефективних рослин від алергії. Використовувати для лікування можна як порошок ряски маленькою, так і настойку з неї. Щоб приготувати настоянку, необхідно взяти одну чайну ложку промитого рослини, залити її п'ятдесятьма грамами горілки, настояти протягом семи днів, процідити, а потім віджати. Приймається настойка по п'ятнадцять-двадцять крапель, розчинених в одній чверті склянки води, тричі на день.

 

Порошок готується дуже просто - суха ряска просто перемелюється в кавомолці. Потім порошок змішується з медом навпіл, а з суміші готуються кульки невеликого діаметру. Приймати потрібно по одній кульці тричі на день.

Протипоказання до застосування трав від алергії

Запам'ятайте назавжди - рослини від алергії підходять далеко не всім, ризик погіршити свій стан дуже великий. По-перше, рослини можуть чинити протидію лікарських препаратів, які ви приймаєте від алергії. По-друге, вони можуть посилити алергічну реакцію або ж стати причиною появи нової алергії.

Новини