м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Відбілювання зубів в домашніх умовах: народні способи відбілювання зубів

Красива посмішка - запорука привабливості і впевненості в собі. Багато людей відчувають комплекси з приводу «жовтизни» зубів. Але ця проблема легко вирішується.

Кому можна відбілювати зуби


Відбілювати зуби можна і потрібно практично всім людям. Проте є і ряд протипоказань. Перше - чутлива емаль. Відбілювання зубів, так чи інакше, впливає на поверхню емалі. 
Чутлива емаль - ознака відкритих дентинних канальців, відбілювання в такому випадку не рекомендується. 
Друге протипоказання - сіра емаль. Такою вона може бути від народження чи внаслідок прийняття будь-яких препаратів (особливо в дитинстві). Якщо емаль зуба має сіруватий відтінок, то відбілити її просто не вийде, а посилені спроби зробити її світлішою приведуть до порушення, тому питання, як швидко відбілити зуби вдома, відпадає само собою. Також не вийде відбілити і зубні коронки. 
 

Як швидко відбілити зуби вдома спеціальною пастою


В домашніх умовах можна приготувати спеціальну пасту. Змішайте харчову соду з перекисом водню і кухонною сіллю (сіль повинна бути дрібною, щоб добре розчинилася, інакше частинки можуть подряпати емаль). Досягніть кашоподібної консистенції і чистіть зуби цією пастою 1 раз в 2 дні, курс продовжувати 2 тижні, потім припинити. 
Як швидко відбілити зуби вдома? Досить просто взяти соду і додати в свою звичайну зубну пасту. Чистіть отриманою сумішшю зуби 1 раз в день на протязі 2-3 тижнів. 
Можна також натирати зуби содою до чищення, але тільки без фанатизму. Відмінним засобом є перекис водню. Візьміть розчин 3% перекису, промокніть ватний тампон і прикладіть до зубів на кілька секунд. 
До натуральних засобів для відбілювання відносяться суниця (полуниця), лимон і чайне дерево. Добре натріть зуби соком ягоди, після цього слід почистити як зазвичай. Можна протирати зуби скоринкою лимона, але потім добре обполіскувати мінеральною водою. Також рекомендують чистити зуби маслом чайного дерева: цей засіб не шкодить ні яснам, ні емалі. 
 

Запобіжні заходи


Якщо вас хвилює питання, як швидко відбілити зуби вдома, ви повинні врахувати деякі правила. Якщо використовуєте перекис: після застосування почистіть зуби і ретельно прополощіть ротову порожнину, не ковтайте. Не тримайте перекис на зубах довго, не використовуйте розчин з великим вмістом (3% цілком достатньо, можна і менше). Часте і посилене використання засобів відбілювання може шкодити емалі, не перестарайтеся. Проводите відбілювання курсами, з перервами.

Новини