м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Відновлення після вагітності та пологів

Дуже часто радість від народження першої дитини змінюється на післяпологову депресію. Все трапляється через те, що жінки хочуть все і одразу, а саме моментального фізичного та морального відновлення. Спробуємо довести вам, що нічого непоправного і страшного після народження немовляти не сталося.

Розпливається фігура?!

Це зовсім не так. Годує мати без всяких дієт на тиждень, худне приблизно на пів кілограма. Також на допомогу приходять прогулянки з коляскою, і коли ви носите малюка на руках, відбувається хитання м'язів. Безсонні ночі - один з найефективніших засобів для схуднення. Але також потрібно дотримуватися збалансованого раціону харчування. Необхідно виключити з меню борошняне, солодке і жирне: вершки, сметану, майонез, м'ясо жирне, особливо свинину, печиво, цукерки, картоплю і рис. Не слід вживати продукти, які можуть викликати у дитини алергію. До цих продуктів відносяться - кава, шоколад, соління, всякі сорти ковбас, консерви, мед, полуниця, цитрусові. Ні в якому разі не можна вживати алкогольні напої під час годування грудьми. Воду і сік дозволено пити тільки десь через дві години після їжі. Їжте виключно тоді, коли відчуваєте голод і пристойними порціями.

Зуби кришаться, волосся не слухається?!

Все це відбувається через нестачу кальцію, фтору і фосфору. Необхідно сильно налягати на сир, рибу та інші продукти, в яких міститься велика кількість цих речовин.

Що б відновити здоров'я волосся, після вагітності, використовуйте маски на основі реп'яхової, оливкової і касторової олій. Намагайтеся раз на місяць робити яєчну маску, для цього потрібно додати 1 чайну ложку будь-якого з перерахованих масел в яєчний жовток, перемішати і за пів години до миття нанести на волосся.

Розтяжки?!

Розтяжки зазвичай з'являються в районі живота, стегон, грудей, сідниць. Спочатку вони мають синій колір, але з часом стають білого кольору або вірніше буде сказано, тілесного. Позбавитись від розтяжок дуже важко. Всі препарати та засоби дуже дорогі, призначені для видалення розтяжок і врешті-решт виявляється, що вони малоефективні. Найкраще зайнятися спортом, в цьому випадку підвищиться пружність шкіри, і вони зникнуть самі собою.

Нездужання після пологів?!

Відразу ж хочемо вас заспокоїти! Біль живота, кров’яні виділення з піхви, проблеми зі стільцем, болі в промежині – ці неприємності проходять. Не переживайте - все життя так не буде!

Кров'яні виділення з'являються відразу ж після пологів. Це відбувається відновлення й очищення матки. Припиняються "тривалі місячні" приблизно через шість тижнів після пологів.

Болі, що нагадують перейми турбують, як правило, перший час і то тільки тоді, коли йде процес годування дитини грудьми. Так само, якщо не було розривів, будуть приходити в себе і промежини деякий час. Кілька днів потерпіть!

У випадку природних пологів, у кожної другої жінки десь через тиждень трапляється сильний запор. Це відбувається через те, що коли жінка народжує - вона тужиться, в наслідок чого і утворюється геморой. Він то і провокує запор. Слід відразу ж звернутися до лікаря, він допоможе вам подолати цю проблему.

Коли ж це все скінчиться?!

Ви повинні знати що відновлення після вагітності та пологів відбудеться повністю не раніше, ніж через 2 місяці. Також необхідно знати, протягом деякого часу буде відбуватися гормональне відновлення, що може бути причиною плаксивості, дратівливості і млявості. Намагайтеся по можливості тримати себе в руках і не зриватися на дитині або на близьких людях. Пам'ятайте, що щастя материнства вище за все!

Новини