м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Найбільш корисними продуктами харчування, що відповідають на питання, як підняти гемоглобін в крові, вважаються гранати , м'ясо, субпродукти, курячі яйця, волоські горіхи, гречана крупа, бобові, лимони, огірковий розсіл, буряковий і томатний соки. Головне, не тільки вживати в їжу продукти харчування, здатні підняти гемоглобін, а також допомогти засвоїтися йому в організмі людини, тому необхідно знати продукти, які заважають успішному засвоєнню гемоглобіну. До них відносяться продукти харчування, що містять кальцій, наприклад, молоко, сир, кефір. Для засвоєння вищевказаних продуктів необхідно не змішувати в одному прийомі їжі ці абсолютно несумісні для підвищення гемоглобіну корисні продукти.

Щоб відповісти на питання, як підняти гемоглобін у крові, можна звернутися до народних порад, які перевірені часом. Візьміть склянку морквяного соку з додаванням 6-ти столових ложок бурякового соку, додайте невелику кількість натурального меду. Ретельно розмішати, випийте цей дивно корисний коктейль, здатний підвищити гемоглобін. Особливо добре вживати цей напій, коли необхідно підняти гемоглобін при вагітності.

Дуже корисно приготувати смачну суміш, що піднімає гемоглобін, що складається з пропущених через м'ясорубку волоських горіхів, чорносливу, кураги, родзинок в приблизно рівних пропорціях з додаванням чайної ложечки натурального меду. Ретельно розмішати цей дивно смачний склад, приймайте по одній столовій ложці щодня.

При регулярному вживанні в їжу морепродуктів, чорної смородини, насіння кунжуту, какао, шоколаду питання, як підняти гемоглобін у крові, буде для вас не особливо актуальний. Позитивний результат не змусить себе чекати.

Деякі народні поради засновані на використанні настою шипшини, що виключно корисно і смачно. Приготуйте один стакан настою плодів шипшини, додайте ложечку меду натурального, видавіть сік одного лимона. Отриманий коктейль потрібно випивати вранці натщесерце. Цей цілющий напій не тільки піднімає гемоглобін у крові, але і сприяє підвищенню імунітету.

Досить хороший результат для підвищення гемоглобіну дає вживання безпосередньо перед сніданком двох столових ложок пророщеної пшениці. Якщо додати родзинки, курагу, горіхи, буде не тільки корисно, а також дивно смачно.

Для відповіді на питання, як підвищити гемоглобін у крові, для любителів трав'яних чаїв є чудовий рецепт. Заваріть чай з квіток гречки звичайним способом, додайте кілька ягід шипшини, тоді вийде чудово корисний напій, який обов'язково підвищить гемоглобін.

Варто застерегти деяких людей, що прагнуть вирішити проблему підвищення рівня гемоглобіну в крові виключно народними способами впливу. Якщо ваш кров'яний тиск схильний до  періодичних  стрибків або залишається підвищеним практично постійно, застосовувати тільки народні засоби не рекомендується, вони можуть разом з підвищенням рівня гемоглобіну підняти рівень кров'яного тиску.

Наявність протипоказань при використанні народних методів змушують вирішувати існуючу проблему шляхом застосування лікарських препаратів, призначених Вам лікарем.

 

Які продукти треба споживати для підвищення гемоглобіну?

М’ясо
Щоб рівень гемоглобіну завжди тримався на відповідному рівні варто почати вживати більше продуктів з високим рівнем заліза. В першу чергу, це червоне м’ясо, що так добре засвоюється організмом. Проте варто слідкувати, щоб м'ясо було нежирним. Адже жирне може викликати зворотню реакцію, наприклад ожиріння, що під час вагітності недопустимо.
Біле куряче м’ясо та риба теж є вашим другом в підніманні гемоглобіну. Тому не відмовляйте собі в цьому задоволенні.                                                                                                                                                   Зараз доведено, що гемоглобін набагато краще підвищує відварний язик, ніж печінка …


Овочі
Звернуть увагу на те, щоб овочі були свіжими. Особливо Вам підійдуть овочі зеленого кольору та з великим листям – в них висока місткість заліза. Крім того, додайте до свого раціону картоплю, гарбуз, ріпчасту цибулю, цвітну капусту, солодкий перець, гірчицю, крес-салат, шпинат та капусту. Найкраще серед овочів гемоглобін піднімає буряк.

Каші та бобові
Якщо ж ви не особлива прихильниця каш, то можливо, спробуйте якось  урізноманітнити  їх смак, адже каші можуть бути не лише корисними, а й смачними. Скажімо, до житньої каші можна додати трохи кураги. Житня каша, гречка, а також горох та квасоля є хорошими продуктами, що значно підвищують рівень гемоглобіну в крові. Гречану кашу краще не варити, а запарювати.

Фрукти та ягоди
Кількість активних червоних тілець підвищують такі фрукти, як ізюм, чорнослив, сушені фініки, абрикоси, полуниця, яблука, виноград та кавун. Якщо ж ви за рецептом лікаря вживаєте добавки з вмістом заліза, то добавте у свій раціон також фрукти, що містять вітамін С. Це апельсини, лимони, грейпфрути  тощо.

Соки та чаї
Під час вагітності від кави краще відмовитись, поступово знижуючи її кількість, щоб організм не відчував різких змін. Натомість, звернуть увагу на соки: гранатовий, буряковий, морквяний. До морквяного соку можна додавати трохи оливкової олії, щоб не подразнювати шлунок. Чорний чай заважає залізу правильно засвоюватися, тому варто заміни його на зелений.

Інше
Волоські горіхи, мигдаль, червона ікра, морепродукти, яйця, сухофрукти, гематоген, чорний шоколад – це ті продукти, які мають бути присутніми у вашому раціоні. 30 грам мигдаля в день збагачують ваш організм на 6% щоденної дози.

 

З нижченаведених рецептів виберіть той, який вам найбільше підходить, і намагайтеся вживати його на постійній основі, як «вітамінної підгодівлі» для організму.

1) Стакан волоських горіхів і стакан сирої гречаної крупи перемолоти, додати склянку меду, все перемішати, кожен день є по столовій ложці.

2) Волоські горіхи, курага, мед, родзинки – все в пропорції 1:1 – перемолоти і ретельно перемішати, є по 1-3 столові ложки на день (один з кращих рецептів не тільки для підняття гемоглобіну, а й для забезпечення організму необхіднимивітамінами).

3) По 1 склянці чорносливу, кураги, волоських горіхів, родзинок перемолоти, додати мед, додати 1-2 лимона зі шкіркою (замість лимона можна додати сік алое), є по 1-3 столові ложки на день.

4) 100 мл свіжого бурякового соку, 100 мл морквяного, перемішати і пити (піднімає гемоглобін буквально за 2 дні).

Проте, не забувайте, якщо у Вас знижується рівень гемоглобіну, обов'язково проконсультуйтесь із своїм лікарем.
 

 

 

Новини