м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як поводитися чоловікові з вагітною дружиною

Коли жінка чекає дитину, воно повністю змінюється, причому не тільки фізично, а й психологічно. Тому, їй вкрай необхідна підтримка коханої людини. В такому разі, потрібно правильно навчитися поводитися чоловікові. Саме йому потрібно бути справжньою опорою і знаходитися поряд з вагітною дружиною дев'ять місяців.

Звичайно ж, вона буде в цей період не така, як завжди, але це не її вина. Всім відомо, що гормони і фізичні зміни міняють і нашу психологію. Для того, щоб правильно поводитися з дружиною в такому положенні, потрібно знати, чого вона хоче і що є тому причиною. Отже, як повести себе чоловікові з вагітною дружиною, в чому поступитися і в чому допомогти? Дорогі чоловіки, для того, щоб дев'ять місяців прожити з вагітною жінкою, потрібно набратися терпіння і навчитися спокійно реагувати на багато речей, які здадуться вам дурними, абсурдними або смішними. Якщо ви будете згадувати з дружиною про це вже після народження дитини, то, швидше за все, вона сама не зможе пояснити, чому так чинила. Тому зробіть так, щоб ці спогади супроводжувалися сміхом, а не образою.

Отже, як поводитися з вагітною? По-перше, необхідно допомагати їй у всьому. Навіть на ранніх термінах жінці вже не можна перенапружуватися, піднімати тяжкості і займатися фізичною працею. І не варто згадувати про часи, коли жінки працювали на полі до останнього і народжували прямо під копицями сіна. Звичайно ж, все це було, але варто згадати, скільки жінок померло і при пологах, скільки дітей не вижило або вони народилися каліками. Тому не варто поводитися халатно і думати, що все і так буде добре. Звичайно ж, так і буде, але це не скасовує необхідність підстрахуватися і оберігати. Будьте дуже ввічливі з дружиною. Намагайтеся допомогти їй у всьому, чим тільки зможете. Ніколи не дозволяйте вагітній жінці займатися пранням і прибиранням, особливо на пізніх термінах. Звичайно ж, далеко не всі чоловіки вміють вести домашнє господарство. Але зате кожен може навчитися. Тим більше це стане в нагоді вам і після народження дитини, адже в той період дружині ніколи буде займатися пранням, прибиранням і приготуванням їжі. Тому, навіть якщо дружина сама береться щось робити, постарайтеся взяти на себе більшість роботи. Але при цьому, головне, не поводитись з дружиною, наче вона каліка або ж смертельно хвора. Іноді чоловіки починають надто опікувати своїх коханих. Не відпускати ні на крок і не дозволяти підняти навіть пір'ячко. Така поведінка, звичайно ж, це теж перебір. Все-таки жінка повинна відчувати себе нормальною людиною. Особливо це стосується сильних дам, які звикли все робити самі. У цьому випадку їй потрібно допомагати, не забуваючи нагадувати про те, що вона зовсім не стала слабкою, просто зараз вона відповідає за два життя і повинна дозволити хоча б якийсь час переживати за неї і допомагати їй.

Також чоловіків часто дивують жіночі примхи, коли їм хочеться то морозива, то солоних огірків, причому з інтервалом двадцять хвилин. Іноді хлопцям починає здаватися, що над ними знущаються. Насправді це зовсім не так. Просто через зміни в організмі у жінок порушуються багато природніх процесів, і необхідність в якихось продуктах то з'являється, то зникає. Розумійте це з часткою гумору і розумінням, а не з роздратуванням. Пам'ятайте про те, що жінка і сама розуміє деяку неадекватність своїх бажань і поведінки, але, в даний момент, просто не може нічого з цим зробити. Звичайно ж, іноді дами трохи користуються своїм положенням, але, в основному, їх капризи незрозумілі і їм самим.

Тому, якщо дівчині захотілося о другій годині ночі ананас - купіть їй цей ананас. Навіть якщо вона перехоче до того часу, коли ви принесете цей злощасний фрукт додому, для неї буде вкрай важливим ваш вчинок. Кожна дама хоче, щоб до неї прислухалися. А в такому положенні вона хоче цього подвійно.

Також ви повинні пам'ятати про те, що через зміни гормонального фону під час вагітності жіноча психіка стає досить нестійкою. Звичайно ж, це не означає, що кожна дама перетворюється на примхливу істеричку. Деякі дівчата поводяться практично так само, як і завжди. Але для деяких жінок вагітність дійсно стає стресом. Якщо ваша дружина саме така, ніколи не зліться і не ображайтеся на неї. Ваше негативне ставлення буде впливати на психологічне здоров'я, яке безпосередньо пов'язане з фізичним. Пам'ятайте про те, що вагітним ні в якому разі не можна сильно переживати, лякатися, нервувати, інакше всі ці стреси позначаться на здоров'ї матері та дитини. Тому, навіть якщо жінка плаче і злиться без причини, не потрібно пояснювати їй, що вона не права. Просто заспокойте її, розкажіть, як любите і як цінуєте. Повірте, в такому стані жінкам складно сприймати здорові аргументи. Зате вони з вдячністю приймуть ніжність і підтримку з вашого боку.

Взагалі вагітним потрібно завжди нагадувати про те, що ви їх любите і цінуєте, що вони найкрасивіші і бажані. У багатьох жінок в положенні з'являються думки про те, що чоловік може розлюбити її через те, що вона набрала вагу, не може доглядати за собою як раніше, тощо. Навіть якщо ви розумієте, що це маячня і немає причин так думати, не гнівайтесь. Якщо ви накричите на дружину, то своєю поведінкою підтвердите її думки. Але ж це неправда і ви зовсім не хочете образити мати вашої майбутньої дитини. Тому будьте з нею ніжним, любіть і цінуйте, робіть невеликі подарунки та сюрпризи. Не обов'язково дарувати золото і діаманти, якщо ви не маєте на це коштів, але приносити час від часу букет квітів і солодощі може кожен чоловік.

Коли дама вагітна, у кожного хлопця є можливість показати себе справжнім лицарем, адже саме в цей період життя вона по-справжньому тендітна, потребує підтримки, захисту, уваги і турботи.

 

Новини