м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як позбутися целюліту на ногах

Целюліт - одна з найактуальніших проблем для сучасних жінок. Боротьба з ним вимагає певних сил і забере чимало часу. Слід знати, що це не захворювання, подібне явище може спостерігатися навіть у молодої і здорової дівчини. Тому всім корисно знати, що це таке і як прибрати настільки неприємні прояви на ногах.

Целюліт - це суміш води, жирових відкладень і токсинів. У дівчат і жінок він з'являється в різному віці. При малорухомому способі це може статися і в шістнадцять років, а у спортивних та активних жінок - тільки після тридцяти п'яти. Тим не менш, найчастіше апельсинова кірка утворюється на ногах приблизно після двадцяти двох років.

 

Чому на ногах з'являється целюліт

Апельсинова кірка на тілі з'являється під впливом гормону естрогену, а точніше коли в організмі спостерігається його надлишок. Серед інших провокуючих факторів її виникнення на ногах можна назвати малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, стреси.

 

Естроген називають жіночим гормоном. Він входить до складу багатьох протизаплідних таблеток. Тому якщо ви вибрали цей метод контрацепції , помітили на сідницях і ногах нерівності і горбки, вся справа криється в таблетках.

 

Але в більшості випадків апельсинова кірка з'являються в результаті незбалансованого харчування і спокійного, розміреного способу життя. Щоб уникнути проблем, варто переглянути раціон, виключивши з нього продукти, що викликають накопичення жиру, більше рухатися, робити фізичні вправи вдома або ходити в спортзал.

 

Як позбутися целюліту

Найбільш ефективні засоби проти апельсинової кірки, що спостерігається на ногах - масаж, кавітація, пресотерапія. Кожна процедура передбачає від восьми до десяти сеансів і дає позитивний ефект. Тим не менше, боротьба з нерівностями на тілі не проста, і багато дівчат вважають, що досягти успіху в цій справі нереально. На щастя, це не так. Прибрати нерівності, що з'явилися на ногах, цілком можна і самостійно. Але потрібно розуміти, що швидко зробити це не вдасться. Проблему потрібно вирішувати комплексно: правильна дієта, вправи, антицелюлітний масаж, обгортання водоростями і глиною. Використовуйте для усунення апельсинової кірки всі доступні засоби, так як якщо ви не будете, наприклад, дотримуватися дієти, жир проявиться знову.

Масаж ніг спрямований на руйнування жирових клітин, які формують апельсинову кірку. Розігріваючий ефект, який досягається при масажі, активізує кровообіг на проблемних ділянках, нормалізує процес обміну і призводить до згоряння жиру. Не нехтуйте антицелюлітними ваннами. Вони викликають руйнування жирових клітин і виводять їх з організму. Найпростіший рецепт - тепла ванна, в яку додано морську сіль.

 

Целюліт на ногах не вважається захворюванням, але прибрати його потрібно, так як він впливає на зовнішній вигляд сідниць і ніг. Лікування включає в себе фізичні вправи, обгортання, масаж і дієту.

 

Продукти проти целюліту

При вживанні деяких продуктів апельсинова кірка росте на ногах буквально на очах. Серед них фаст-фуд, майонез, газовані напої, смажена картопля і свинина, пиво, кава, шинка, морозиво. Є й інші продукти, які допоможуть не тільки позбутися від апельсинової кірки, але й не допустять її появи на ногах. Це нежирне м'ясо і риба, молочні продукти, ківі, ананас, апельсини, овочі і яйця.

 

Здорове харчування, безсумнівно, допоможе позбутися від негарної апельсинової кірки. Але воно обов'язково повинно бути доповнено фізичними вправами, антицелюлітним масажем та іншими процедурами.

 

Домашні обгортання від целюліту на ногах

Антицелюлітні обгортання проводяться в кожному салоні краси, але зробити їх можна і вдома. Найпопулярніші рецепти з медом, оцетом, глиною і червоним перцем. Щоб апельсинова кірка зникла з ніг швидше, до початку процедури тіло треба розпарити.

 

Мед - продукт, у якому дуже багато вітамінів і корисних речовин. Медове обгортання активізує кровообіг, виводить з організму токсини. Часто для боротьби з целюлітом проводиться масаж з медом. Його наносять на ноги і рухами виконують масаж.

 

Добре допомагає в боротьбі з жиром обгортання ніг з глиною. Для приготування маски купіть в аптеці пакетик з порошком, насипте його в миску і розведіть теплою водою, додавши кілька крапель апельсинового масла. Глиняну суміш краще нанести на попередньо розпарене тіло, після чого обмотати ноги і стегна плівкою. Вона створить ефект сауни, і жир швидко зникне.

 

Можна видалити апельсинову кірку з допомогою оцтового обгортання. Зробити його самостійно дуже просто. Змішайте яблучний оцет з рослинним маслом, нанесіть на тіло і укутайте плівкою і ковдрою.

 

Кожну маску слід витримувати приблизно сорок хвилин, після чого змити під душем. Для кращого результату рекомендується виконувати процедуру три-чотири рази на тиждень, а після обов'язково використовувати антицелюлітний крем. Домашні обгортання - відмінний і доступний засіб у боротьбі з нерівностями на тілі, вони допоможуть кожній дівчині позбутися ненависного жиру на ногах.

 

Вправи від целюліту

Фізичні вправи, що сприяють зникненню апельсинової кірки, можна виконувати і в тренажерному залі, і вдома. Але щоб ефективно і швидко вирішити проблему, займатися потрібно щодня, не менше сорока хвилин в день.

 

Зникненню целюліту сприяють присідання - тридцять разів по три підходи, руки залишаються на стегнах. Спочатку робити їх нелегко, тому в перший тиждень кількість вправ можна скоротити наполовину. Ще одна ефективна вправа - ножиці ногами, виконується лежачи на спині. Також використовуйте помахи ногою з положення на четвереньках, підняття ніг верх з позиції на боці.

Частіше стрибайте - зі скакалкою, на гумці або просто так. Стрибаючи, притримуйте груди. Робіть це високо, неквапливо, вдумливо - в даному випадку значення має якість, а не кількість. Альтернативний варіант - біг по двадцять-тридцять хвилин в день, відмовтеся від ліфта, по сходах ходіть пішки - целюліт не витримає такого навантаження і покине ваше тіло. В душ ходіть з жорсткою щіткою - пройдіться нею по ногах, захоплюючи стегна і живіт. Якщо ви хочете, щоб зник целюліт на тривалий час, робіть це кожен день.

 

Щоб домогтися від фізичних вправ максимального ефекту, до початку занять нанесіть на ноги антицелюлітний крем і надіньте спеціальні шорти для схуднення.

Якщо докласти певних зусиль, старанно виконувати вправи, дотримуватися дієти, апельсинова кірка незабаром зникне і не буде більше псувати вашу фігуру.

Новини