м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як позбутися зморшок навколо очей

У кожної людини навколо очей з'являються зморшки, статися це може в різний час. Серед причин можна відзначити поганий стан шкіри, вплив косметики та інших факторів. Крім того, треба враховувати, що шкіра в зоні біля очей чутлива, схильна до пересихання. Саме тому в цій області утворяться зморшки. Причиною проблем може стати стрес або неправильне харчування. При відсутності вітамінів і мінералів шкіра швидко старіє і втрачає пружність.

В будь-якому віці важливий догляд за обличчям, не варто чекати, коли з'являться зморшки біля очей. Але якщо вони вже є, всі жінки хочуть знати, як від них позбутися.

Зволоження в боротьбі зі зморшками

Є багато народних рецептів, які забезпечують зволоження шкіри і гарантують зникнення зморшок, що з'явилися навколо очей. Найефективніші - масла і алое. Відомий всім столітник - відмінний зволожуючий засіб, яка рятує від сухості шкіри. Щоб прибрати зморшки, щодня змащуйте соком алое область очей. Досить зірвати свіжий лист, витягти з нього сік і змащувати ним шкіру. Альтернативою може стати гель, в якому є сік цілющої рослини. Він відмінно усуває зморшки, які утворюються навколо очей.

Зволожуючий ефект мають також натуральні ефірні олії. На шкіру біля очей засіб наносять акуратними рухами. Прибрати зморшки допоможуть масла абрикоса, персика або мигдалю.

Сучасна косметологія пропонує різні креми від зморшок, які спостерігаються в області очей. Але не всім вони підходять. У цьому випадку використовуйте крем власного приготування. Основними його компонентами є масло обліпихи, вітамін Е - по одній ложці. Якщо все це змішати, вийде ефективний засіб, який допоможе усунути зморшки, що спостерігаються навколо очей. Змастіть сумішшю обидва століття, а на зовнішньому куточку зробіть маску, приклавши пергаментний папір. Через чверть години надлишки видалите, але пам'ятайте, що при зморшках не можна терти шкіру. Процедуру виконуйте три-чотири рази на тиждень, і зморшки зникнуть.

Олія від зморшок навколо очей

Зморшки допоможе прибрати оливкова олія. Використовуйте її у вигляді примочки, а після робіть масаж повік, не забуваючи про область під очима. Масло може стати інгредієнтом лікувальної маски, наприклад, якщо використовувати його з вітаміном Е. Рухами суміш наносять на зморшки і залишають на п'ять хвилин. Залишки видаліть. Маску бажано робити щодня, перед сном.

Засіб, приготований з оливкової олії і соку лимона, перешкоджатиме появі зморшок біля очей. Суміш наносити легкими рухами і через десять хвилин знімати серветкою.

Маски від зморшок

Якщо ви хочете, щоб навколо очей не було зморшок, сміливо використовуйте маски, які надають на шкіру зволожуючу і живильну дію. Найпростіший рецепт - м'якуш пшеничного хліба змішати з підігрітим молоком. Готову масу покласти на очі, витримати чверть години.

Ще один ефективний рецепт - маска з медом. Знадобиться ложка борошна та меду, один білок. Все перемішати, використовувати на проблемних ділянках. Коли маса висохне, вмитися.

Прибрати зморшки допоможе і сира картопля. Подрібніть і додайте трохи вершків. Маску тримати чверть години. Картопля заспокоює, пом'якшує і відбілює шкіру. Сприяє зменшенню зморшок сік кабачка. Можна використовувати овоч, натертий на тертці, або його шматочки, прикладаючи їх до очей.

Ефективний і доступний засіб від зморшок, що з'являються навколо очей - лід. Використовуйте його для масажу - шкіра стане пружною і еластичною. Для приготування можна використовувати і чисту воду, і відвари трав. Хороший ефект дають і заморожені чайні пакетики. Але пам'ятайте, що масаж, виконуваний льодом, має бути нетривалим, важливо не допустити переохолодження.

Ще один засіб від зморшок, які  спостерігаються навколо очей - молочні компреси. Змочіть ватні диски молоком, попередньо скип’ятивши  його, і покладіть на очі, через п'ять хвилин змініть тампони. Процедуру повторити три рази, потім вмитися і використовувати живильний крем.

Доглядаючи за шкірою очей, використовуйте полуницю. Розітріть кілька ягід, додайте ложечку меду. Суміш помістіть на марлю і приготуйте компрес. Полуниця не допустить появи зморшок і наситить шкіру вітамінами. Маску тримати чверть години, після чого вмитися водою або молоком.

Догляд за шкірою біля очей

Всі засоби, які створені для усунення зморшок, потрібно наносити акуратно, намагаючись не тягнути шкіру. На верхньому столітті рухайтеся до зовнішнього куточка, на нижньому - навпаки. Щоб уникнути набряків, всі процедури проводите за дві години до сну. Влітку носіть окуляри, обов'язково використовуйте крем з ультрафіолетовим захистом.

Не розтирайте очі - це погано впливає на шкіру. Щодня випивайте достатню кількість рідини, щоб кожній клітинці вашого тіла вистачило живлющої вологи.

Важлива складова догляду за обличчям - очищення, яке потрібно проводити грамотно. Косметику з очей ефективно видаляють засоби, що складаються з масла і тоніка. Перед застосуванням їх потрібно збовтати, після чого капнути на ватний диск - зверху виявиться масло, яке допоможе видалити тіні і туш, а знизу тонік - він розчинить залишки масла. Знімаючи макіяж, дотримуйтесь кількох правил. Прикладіть диск з тоніком до очей і потримайте близько хвилини. Косметика вбереться в вату, після чого потрібно видалити диски, обережно рухаючись зверху вниз.

Народних рецептів, позбавлення  від зморшок, багато, і більшість з них прості і доступні. Щоб прибрати гусячі лапки, не лінуйтеся, доглядайте за шкірою та очима. Це дозволить вам надовго залишитися красивою і молодою. Крім цього, в боротьбі зі зморшками добре допомагає точковий масаж повік. Не менш корисні вправи для очей. Вони зміцнює м'язи, що благотворно позначається на пружності шкіри. Сидячи прямо, кілька разів подивіться вліво-вправо, вгору-вниз. Швидко поморгайте, потім міцно заплющить очі і широко відкрийте. Важливо виконувати вправи регулярно.

Коректори проти зморшок навколо очей

Якщо видалити гусячі лапки не вдається, їх можна замаскувати за допомогою коректорів та консилерів. Подібні засоби обов'язково повинні містити компоненти для зволоження шкіри. Текстура не повинна бути жирною і щільною. Використовуйте коректор в помірних кількостях, інакше його надлишок заб'ється в зморшки.

Не наносьте  засіб на верхню повіку, так тіні будуть скочуватися. Перш ніж використовувати консилер, промалюйтете зморшки білим олівцем, після того, як замаскуєте  їх, використовуйте прозору пудру. Коректор можна замінити тональним флюїдом.

Косметологічні процедури для шкіри навколо очей

Догляд відіграє дуже велику роль у боротьбі зі зморшками, а доповнити його може допомога кваліфікованих косметологів. Розгладити гусячі лапки допоможуть пілінги.

Навіть саму суху шкіру чудово зволожить гліколева кислота. Поверхневий пілінг, виконаний на основі молочної або яблучної кислоти, наситить шкіру вологою. В результаті вона стане більш еластичною.


Щоб зберегти молодість шкіри, дотримуйтесь трьох правил:

Спіть на спині з піднятою головою - у цьому випадку набряки і зморшки просто не з'являться.
Менше щурьтесь - постарайтеся відучитися від цієї звички.
Будьте щасливі - перестаньте хмуритися і засмучуватися.

Новини