м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як прибрати післяпологовий живіт

Щасливі молоді матусі стикаються з однією серйозною проблемою: обсяги залишаються збільшеними, живіт помітно відвисає. Після великих перевантажень, коли втома вже відчувається дуже сильно, серйозні фізичні вправи можуть виконувати далеко не всі жінки. Крім того, цілий ряд вправ взагалі не рекомендується робити молодим мамам, оскільки вони можуть негативно позначитися на загальному стані. Наприклад, не варто напружувати м'язи нижче пупка, активно займатися спортом після проведення кесаревого розтину. Деякі вирішують використовувати як основний засіб для боротьби із зайвими обсягами численні дієти. Але й обмеження в харчуванні теж повинні бути помірними. Важливо відновити форму, зберегти здоров'я, а для багатьох на перший план виходить підтримання лактації.
Безумовно, схуднення і зменшення обсягів після пологів - абсолютно особливий процес. Необхідно враховувати безліч нюансів, повертаючи красу і відновлюючи організм. Як прибрати післяпологовий живіт, щоб результат був дійсно гідним, не порушилася лактація, мама відчувала себе чудово, не втомлювалася? Дійте комплексно, але дотримуйте міру! Ефективна дієта, кілька вправ не допоможуть, якщо вибрати тільки одну методику. Важливо дотримувати правильний режим харчування, обов'язково поєднувати дієту з заняттями спортом. При цьому не варто перенапружуватися, потрібно ретельно стежити за здоров'ям. Тоді ви зовсім скоро зможете переконатися, що ваш живіт став майже плоским!


Найпростіші вправи: прибираємо післяпологовий живіт без напруги 
Ви можете потроху скорочувати обсяги в області живота без проблем. Витримувати серйозні фізичні навантаження, витрачати багато часу на вправи не доведеться. Просто запам'ятайте кілька простих секретів, щоб прибрати ваш післяпологовий живіт.
 

 Втягуємо живіт. Кращий спосіб змусити м'язи живота прийняти колишню форму, зменшити розтяжки - постійно втягувати живіт. Бажано починати робити це ще в пологовому будинку, оскільки саме після пологів всі м'язи найбільш пластичні. Якщо живіт встигне сильно відвиснути за перші два-три тижні, потім його буде складніше повернути в попередній стан. Візьміть з собою в пологовий будинок кілька довгих широких рушників, тасьму, резиночки. Можна навіть зшити спеціальний бандаж. Як тільки ви відчуєте, що вже можна спокійно торкатися до живота, пройдуть больові відчуття, можна затягнути його рушниками, закріпити їх тасьмою і резинкою. Зверніть увагу: біль при затягуванні виникати не повиннен! Дійте обережно. Особливо обережно треба поводитися, якщо залишився шов після кесаревого розтину.


Прогулянки. Частіше гуляйте, намагайтеся не скорочувати час перебування з малюком на вулиці. Просто сидіти на лавці, спираючись на коляску, не варто. Так ви не зумієте надати животу необхідну форму. Краще гуляйте. Навіть якщо ви втомлюєтеся, вам допоможе ходьба, а не сидіння. Можна рухатися повільно, робити маленькі кроки. Тоді ви не тільки натренуєте м'язи, але й оздоровите організм у цілому, відновіть правильний кровообіг.


Підйом по сходах. Відмінний спосіб втягнути живіт природним чином - частіше підніматися і спускатися по сходах. Глибоко вдихайте, а на видих робіть крок. Якщо вести себе обережно, можна іноді підніматися по сходах і через одну сходинку. Тільки обов'язково тримайтеся за поручні. Стежте, щоб не збивалося дихання, а живіт залишався втягнутим, коли ви робите крок вперед. Ваш живіт стає більш пружним прямо на очах!


Положення тіла. Бажано відмовитися від лежання на боці, оскільки відвислий живіт буде розтягуватися з-за цього ще більше. Якщо спати на спині, животі, незручно, намагайтеся повертатися на бік, але не повністю. Слідкуйте за станом вашого живота: він не повинен відходити, коли ви спите. Можна залишати на ніч бандаж, але трохи послаблювати натяг тканини.


Стягуюча білизна. Спеціальна білизна теж допоможе вам зменшити розтяжки, зробити живіт плоским. Пам'ятайте, що надмірний тиск на живіт чинити не можна. Це особливо небезпечно, якщо у вас залишився шов. Все треба робити в міру, щоб не нашкодити здоров'ю. Якщо ви почнете занадто сильно втягувати живіт, неправильно підберете білизну, може порушитися кровообіг, почнуться проблеми з кишечником. Будьте обережні.


Використовуємо диск для обертань. Зараз можна скористатися і спеціальним диском для обертань. Багато хто відзначає, що такі пасивні тренування здатні помітно зменшити обсяги живота, впоратися навіть з сильними розтяжками. Ви просто будете вставати на диск. Він обертається в одну сторону, а голову і торс у цей час потрібно обертати в протилежну сторону. Спочатку м'язи втомлюються, але ви швидко звикнете.


Масаж. Ефективний масаж. Його потрібно робити обережно круговими рухами. Починайте кожен день з масажу боків і живота. На нього піде буквально 10-15 хвилин. Бажано робити його і перед сном. Використовуйте спеціальні масажні креми, щоб шкіра підтягувалася, ставала пружною.         

 Прості вправу на підлозі. Коли ви відчуваєте себе втомленою, знаєте, що попереду вас ще чекає багато справ, краще всього виконувати найлегші вправи на підлозі. Просто лягайте на гумовий килимок. Піднімайте ноги вгору, якомога вище. Не напружуйтеся. Підніміть спочатку одну ногу, потім іншу, а потім відразу обидві. Вправу треба робити на спині, на боці. Міняйте положення тіла регулярно, щоб краще натренувати м'язи.


Робимо місток. Відмінна вправа для відновлення тонусу м'язів живота - місток. Не намагайтеся встати на місток відразу. Для початку вам цілком підійде і напівмісток. Важливо не просто робити цю вправу, але і зберігати деякий час позу. Фіксуйте тіло в напівмістку, а живіт в цей час втягуйте. Дихання потрібно затримати, постояти так 3-5 секунд.


Крутимо обруч. Хороший помічник в боротьбі із зайвими обсягами - звичний обруч. Зараз можна придбати обтяжені обручі, вибрати модель зі спеціальними масажними насадками. Обов'язково стежте, щоб у процесі занять не виникала біль всередині живота. Нити можуть тільки м'язи. Спочатку тренуйтеся з легким пластмасовим обручем, потім переходьте на заняття з металевим обручем.
Запам'ятайте всі ці прості секрети, робіть вправи регулярно, щоб прибрати післяпологовий живіт.


Харчуємося правильно, щоб прибрати живіт після пологів 
Обмежувати себе в харчуванні теж потрібно. Зрозуміло, важливо відновлювати сили і підтримувати хорошу лактацію. Однак є багато солодкого, жирного, вживати копчені продукти, страви з великою кількістю прянощів і гострими підливами не варто. Це тільки порушить травлення, спровокує появу жирових відкладень. Меню повинно бути добре збалансованим.
Обмеження. Відмовтеся від картоплі, продуктів з білої муки, здоби, всього смаженого і копченого. Наприклад, потрібно вибирати макаронні вироби з твердих сортів пшениці, борошна грубого помелу, а хліб краще чорний.
Напої. Нерідко молоді мами починають пити дуже багато молока, бажаючи стимулювати лактацію. Насправді для цього не потрібно віддавати перевагу саме молокові. Вам цілком підійде зелений чай, мінеральна вода без газу.
Каші. Відмовтеся від манної каші. Краще використовуйте гречку, овес, пшоно. Пам'ятайте, що крупу бажано но розварювати, щоб вона добре засвоювалася.
Білки, калорії. Організм потрібно відновлювати, підтримувати відмінну форму. Харчування має дарувати вам заряд енергії. Вам треба відмовитися від жирного м'яса, сала, але не забувати про білкову їжу. Включіть в раціон пісну яловичину, курку, яйця, нежирну рибу та сир. М'ясо бажано готувати на пару або відварювати.
Дробове харчування. Постарайтеся харчуватися частіше, але зменшити порції. Бажано робити більш щільним сніданок, добре обідати, але вечеряти легко. Не варто занадто пізно. Дотримуйте режим дня. Відчуття голоду виникати не повинно. Піклуйтеся про себе, обмежуйте раціон в міру.
Правильне харчування, регулярні вправи допоможуть вам прибрати післяпологовий живіт. Використовуйте різні методи, відмовтеся від шкідливих продуктів і пам'ятайте про невеликі фізичні навантаження. Дійте комплексно, але не забувайте про своє здоров'я. Ви помітите, що живіт втягується, стає плоским, пружним.

Новини