м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як відучити дитину класти пальці в рот

У всіх людей є свої шкідливі звички, а у маленьких дітей само собою. Спочатку вони тягнуть до рота все, що попало, потім смокчуть і гризуть пальці. Батьків це дуже турбує, і вони не знають, як з цим боротися. Звичайно, тут доведеться трішки попрацювати, але можна відучити, головне, потрібно бути терплячими і наполегливими.

У дорослих є багато шкідливих звичок, які вони навіть не помічають. Наприклад, гризти губи, нігті, чухати потилицю і так далі. Подумайте, в який момент вони це роблять. Тоді, коли замислюються про що-небудь, розмірковують, тому в той момент вони й не помічають своїх дій. Так і діти кладуть пальці в рот в якийсь певний момент. І, перш ніж почати відучувати дитину від цієї шкідливої звички, поспостерігайте за нею, коли сааме дитина  це робить.

Коли ви зрозумієте причину, відучити дитину класти пальці в рот не складе особливої праці. Найголовніше, не кричіть на неї, не лайте. Це справі не допоможе, дитина тільки буде лякатися. Вона це робить не усвідомлено, тому не зациклюйте її увагу на цій шкідливій звичці. А просто, коли дитина в черговий раз покладе пальці в рот, акуратно вийміть їх і дайте в руки що-небудь цікаве і нове для дитини.

Відволікайте дитину різноманітними і спокійними іграми. Стежте, щоб ручки були зайняті, тоді у дитини не буде можливості покласти пальчики в рот. Або пограйте з дитиною в слова - це теж відверне її на деякий час. Так поступово, крок за кроком ви позбавитеся від цієї звички.

 

Новини