м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як візуально збільшити очі

Очі - найправдивіше дзеркало душі будь-якої людини. А у жінок очі є ще і найефективнішою зброєю в боях на особистому фронті. Тому немає нічого дивного в тому, що кожна дівчина, жінка або навіть бабуся завжди намагається підкреслити достоїнства і виразність своїх очей всіма доступними для цього способами. І, мабуть, перше, що хоче зробити жінка зі своїми очима - це візуально зробити їх якомога більше, щоб погляд став схожим на дитячий, наївний і довірливий. Саме власниці великих очей завжди мали найвищу популярність серед чоловіків, всупереч розхожій думці про необхідність мати ідеальну фігуру. Отже, в даній статті  ми розглянемо різні техніки, за допомогою яких будь-яка жінка без осоюливої праці зможе візуально трохи або навіть сильно збільшити свої очі, а також поділимося нюансами сучасного мейк-апу очей.

Як збільшували очі в давнину

Ще в давньому Єгипті, країні однією з самих перших цивілізацій, у вищої касти жінок було прийнято прикрашати своє обличчя і підкреслювати очі. Адже фараон, як перша особа держави, не міг взяти собі в дружини жінку сумнівних естетичних достоїнств, тому претендентки на титул цариці усілякими способами намагалися перевершити своїх конкуренток по красі, зокрема, за красою очей.

Сама неперевершена Клеопатра власною рукою написала досить відому в ті часи книгу під назвою «Про ліки для особи». А всім відомий ескулап давнини Ібн Сіна (відомий нам більш як Авіценна) в написаній праці «Канон лікарської науки» розробив багато рецептів для підтримки і відновлення краси особи.

Єгиптянки майстерно вибілювали своє обличчя всілякими білилами, щоб на його тлі очі виглядали ще більше. Самі обводили очі чорними порошками, а у вигляді тіней для очей використовували потовчену до стану пилу зелену мідь та іншу руду. Крім здатності візуально збільшити очі така суміш мала так само властивість відлякувати дрібних комах, які так дошкуляють жителям жарких країн. Такими ж способами прикраси очей красуні користувалися і в стародавньої Греції, яка взагалі відрізнялася поклонінням культу зовнішньої краси.

Типи очей

Перш ніж приступити до процедури нанесення на очі косметичних засобів, які покликані зробити їх більше і виразніше, уважно подивіться на себе в дзеркало, щоб максимально точно зрозуміти, до якого конкретно типу відносяться ваші очі. Це необхідно, щоб точніше підібрати техніку підфарбовування очей.

Очі за формою і розташуванню можна розділити основні типи:

посаджені близько чи далеко щодо перенісся;
мають мигдалеподібну або округлу форму;
відрізняються нависаючими або опуклими століттями.


Відповідно, при кожному типі очей потрібно підбирати макіяж, який максимально нівелює їх природні недоліки і підкреслить незаперечні достоїнства. Наприклад, для візуального віддалення один від одного близько посаджених очей потрібно накласти на внутрішні куточки їх вік тіні світлого відтінку, які поступово затемнюються до зовнішнього куточка. Для більшої виразності вздовж кромки вій зазвичай малюють тонку чорну лінію - підводку, причому в нашому прикладі вона повинна починатися десь з середини століття і йти до зовнішнього краю, поступово потовщюючись. Підводку на очі краще наносити після накладення тіней, щоб вони не послабили її, вона не расплывалась і трималася довше.

Секрети техніки візуального збільшення очей

Професіонали дають жінкам, охочим візуально збільшити свої очі і підкреслити їх, кілька простих порад, які допоможуть уникнути помилок в нанесенні макіяжу.

Насамперед, тримайте всі інструменти для нанесення мейк-апу під рукою, щоб дотримуватися послідовності дій. Для початку підкрутити кінчики вій за допомогою спеціальних завиваючих щипчиків, це додасть очам більшу відкритість і виразність. Робити це необхідно перед нанесенням туші на вії, так як тільки що нафарбовані вії можуть склеїтися під їх впливом, а вже підсохлі вії, щипчики, швидше за все, зламають.

Не забувайте підфарбовувати очі і по нижньому контуру вій - жінки часто забувають це робити, вважаючи, що верхнього ряду цілком достатньо. Однак підфарбовані нижні вії більше відкривають очі і візуально збільшують їх.

Збільшити очі  допомагають часом не зовсім звичні відтінки засобів макіяжу. Наприклад, очі буквально відчиняться, якщо підвести їх по нижньому століттю білим, світло-блакитним або сріблястим олівцем. Правда, подібні відтінки йдуть не всім, особливо варто бути обережними білошкірим і светлооким красуням - білі лінії можуть зробити їх ще блідішими. Однак якщо вам йдуть подібні кольори, сміливо використовуйте їх в макіяжі очей. В цій же  якості можна використовувати тіні світлих і сріблястих відтінків. Крім верхнього і нижнього століття їх можна в невеликій кількості наносити під брову - це підніме її, надавши погляду кілька здивований і дитячий вираз.

До речі про брови. Не забувайте, що форма брови - це майже універсальний інструмент виправлення форми всього обличчя, тому їх ніяк не можна нехтувати. Крім класичного вищипування брів необхідно також правильно укладати і підбивати, щоб вони не тільки коригували овал обличчя, але і робили потрібний акцент на очі. Якщо ви не знаєте точно, яка форма брів правильніше всього підкреслить ваше обличчя і очі, в перший раз краще всього довірити їх формування професіоналам.

Як правильно візуально збільшити очі

Якщо ваші очі недостатньо великі або навіть вузькі і потребують коригування, це найпростіше зробити за допомогою правильного накладення тіней. Світлі відтінки наносити ближче до перенісся, а темні - до зовнішнього куточка ока. Правда, якщо ваші очі від природи швидше круглої форми і досить великі, то надмірне збільшення їх подібними прийомами може надати вашому обличчі кілька хворий або навіть інопланетний вигляд, тому тут головне - не переборщити. Круглі від природи очі найкраще коригувати за допомогою підводки, надаючи їм більш витягнуту по горизонталі форму. Також допоможе у цьому накладання туші по напрямку до скронь, щоб вії були трохи під нахилом.

Покривайте свої вії декількома шарами туші - густі пухнасті вії зроблять очі більшими і красивішими. Але не забувайте причісувати або розділяти злиплі вії - склеєні «павукові» лапки ще нікому не додавали краси і витонченості. Також радимо бути акуратніше з штучними накладними або нарощеними віями, часто їх власниці виглядають як актриси дешевих кабаре, тому при проведенні таких процедур тримайтеся боку помірності.

Новини