м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Як зберегти засмагу після моря

Добре тим, хто живе поруч з морем. Подвійно добре тим, у кого це море тепле, а навколишній клімат готовий надавати сонце 24 години на добу 365 днів у році. А що робити всім іншим, які бачать солону воду не частіше одного разу на рік? Та й то, якщо пощастить з відпусткою. Безумовно, декілька тижнів у теплих країнах здатна навіть з Білосніжки зробити Смуглянку, але лише на час. На жаль, південний загар недовговічний: він швидко осідає  на шкіру, але без належного догляду тримається на ній зовсім недовго
Як зберегти засмагу після моря? 
Зволоження, живлення і пом'якшення шкіри - ось три основні кити тривалої  засмаги. Шкіра, на якій  побувало сонечко, відрізняється від звичайної більшою сухістю. Чим сухіше шкіра, тим швидше відмирає її верхній шар, а значить і засмага сходить. Відповідно, щоб зберегти засмагу після моря, шкіру потрібно, як мінімум, зволожити.
Зволожуючі засоби наносяться на чисту шкіру. При цьому приймати гарячу ванну або ходити в лазню після сонячних процедур не рекомендується. Підвищена температура і вологість згубно діють на засмагу, не залишаючи їй  жодних шансів на збереження. Найкраще змивати морську сіль і вуличний пил теплою водою в душі з допомогою щадних гелів для тіла. Милом теж краще не користуватися - воно сильно висушує шкіру. Скраби і пілінги - також під забороною. Відбілюючі косметичні та природні засоби (огірок, гарбузове насіння, лимон, кисломолочні продукти) - найстрашніші вороги золотисто-коричневої шкіри.
Зберегти засмагу після моря допомагають чайні і кавові теплі ванни, а також томатні і морквяні маски, які можна робити як для обличчя, так і для всього тіла. Томатна маска готується із стиглих помідорів, сиру і оливкової олії. Вона наноситься на шкіру на термін, що не перевищує півгодини. Морквяна маска робиться з ефірної морквяної  та оливкової олії і яєчного жовтка. Замість ефірного масла можна використовувати свіжу моркву, пропущену через дрібну тертку. Морквяну маску рекомендується використовувати не частіше одного разу в тиждень. Вона наноситься на шкіру на час, що не перевищує двадцяти хвилин.
Закріпити засмагу допомагає і правильне харчування. Коричневий колір шкіри тримається довше у людей, які  активно вживають вітамін А. Останній у великій кількості міститься в абрикосах, моркві, шпинаті, яйцях, молоці, сирах, жирних сортах риби і печінки. Що цікаво: починати правильно харчуватися можна ще до початку відкриття літнього сезону. Червоні і жовті овочі та фрукти, а також морквяний сік, що вживаються в їжу, до, під час і після отримання засмаги набагато довше утримують останній, так як починають надавати свій вплив на шкіру заздалегідь.
Інтенсивне вживання рідини - не менше півтора-двох літрів в день - дозволяє зволожити шкіру зсередини і продовжити термін життя засмаги ще на якийсь час.
Як зберегти засмагу після відпочинку на морі? 
Південне сонце швидко лягає на шкіру. Засмага, отримана в теплих широтах, більш темна і менш стійка, ніж та, яку отримує наше тіло в природних для нього кліматичних умовах. Відповідно, для того, щоб зберегти засмагу після відпочинку на морі, потрібно постаратися використовувати і своє сонце. Воно закріпить вже наявний загар і додасть до нього новий, менш темний, але більш стійкий загар, який зможе триматися кілька місяців.
 

Новини