м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Які вітаміни краще приймати жінкам

Жінки будь-якого віку прагнуть завжди бути привабливими і бажаними. Але не всі знають, що важливими помічниками в здійсненні цього бажання є вітаміни. Організму жінки особливо потрібні вітаміни, бо вони відповідають за красу, здоров'я, а також за здатність народити здорову дитину. Вживання певних видів вітамінів і мінералів зможуть допомогти жінці стабілізувати гормональний рівень, зберегти молодість і привабливість, зміцнити репродуктивну систему. Тому варто розібратися, які вітаміни краще приймати жінкам, небайдужих до власного здоров'я, на кожному з етапів їхнього життя. 

Вітаміни, необхідні для жінок: 

 

 Вітамін А (ретинол) Не дозволяє шкірі, а також слизовим залозам втрачати необхідну вологу, допомагає нормально функціонувати сальним і потовим залозам. За допомогою ретинолу відбувається стимулювання утворення колагену в підшкірних шарах, завдяки якому шкіра набуває м'якість, еластичність. Саме вітамін А допомагає боротися зі старінням шкіри, прискорюючи процес регенерації,  так само захищає зір і зміцнює імунну систему. Продукти, що містять вітамін А : молоко, листові овочі, яєчний жовток, морква, апельсин, кавун, диня. 





Вітамін B6 (піридоксин) Важливий для підтримки рівня жіночих статевих гормонів. При цьому вітамін В6 перешкоджає порушеню жирового і вуглеводного обміну, нормалізує вироблення гемоглобіну, покращує самопочуття під час клімаксу, усуває розлади передменструального синдрому. Краса і зростання волосся також залежать від рівня в організмі вітаміну В6. Продукти, багаті піридоксином: м'ясо птиці, овес, хлібні злаки, авокадо, банани. 





Вітамін B9 (фолієва кислота) Необхідний вагітним жінкам, оскільки допомагає розвитку нервової системи плоду. Дефіцит цього вітаміну під час вагітності призводить до вроджених дефектів дитини, а також до змін в ДНК. Також вітамін В9 важливий для виробництва клітин крові, профілактики анемії. Фолієва кислота міститься в зелених листових овочах, цитрусових, бобах, яйцях, печінці. 





Вітамін B12 (ціанокобаламін) Відіграє важливу роль для правильного функціонування нервової системи, знижує дратівливість, покращує пам'ять , концентрацію. Приймає участь в процесі обміну жирів і вуглеводів, синтезу білків. В досталь  вітамін В12 можна знайти в яйцях, рибі, молочних продуктах, м'ясі. 





Вітамін С (аскорбінова кислота) Бере участь у виробленні колагену, важливого елементу  для підтримки шкірних покривів в хорошому стані. При дефіциті в організмі вітаміну С, шкіра стає блідою, сухою, втрачає свій природний колір, з'являються судинні сіточки. Крім того, аскорбінова кислота бере участь в утворенні червоних кров'яних тіл, допомагає при відновних процесах організму. Вітамін С міститься в грейпфруті , ківі, апельсині, полуниці, смородині. 





Вітамін D Часто виникаюча з віком проблема втрати щільності кісток (остеопороз), якій  допомагає запобігти вітамін D. Для молодих жінок цей вітамін корисний для пом'якшення симптомів ПМС. Також він допомагає запобігти артритам, ревматизму. Продукти, що містять вітамін Д : яйця, молоко, риба. 





Вітамін Е (токоферол) Цей вітамін заслужено отримав назву "вітамін молодості і краси", адже він сприяє зволоженню шкіри, і не дає з'являтися зморшкам. Токоферол також відіграє важливу роль у підтримці репродуктивної системи жінок, при цьому його дефіцит може сприяти безпліддю. Будучи важливим антиоксидантом, вітамін Е сприяє росту волосся, а також відновленню тканин. Крім того, він захищає очі і печінку. Вітамін Е міститься практично у всіх овочах і фруктах. 





Вітамін К Його дефіцит призводить до зниження згортання крові, а також до рясних кровотеч при менструаціях. Крім благотворного впливу на кров, цей вітамін покращує стан кісткової тканини, допомагає знизити набряклість, запалення. Вітамін К, здатний запобігти різні  хвороби серця. Отримати цей вітамін можна з риб'ячого жиру, соєвої олії, зелених листових овочів. 





Вітамін Р (рутин) Вітамін надає волоссю блиск, а шкірі природний колір. При цьому він бореться з передчасним старінням шкіри, оскільки зв'язує вільні радикали, які надають руйнівний вплив на здорові клітини. Рутин зменшує рівень вмісту холестерину в крові, що допомагає знизити масу тіла і скорегувати фігуру.

Новини