м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Засоби від головного болю при вагітності

Вагітність - це не просто період насолоди своїм становищем, але ще й місяці тривог і різних побоювань, пов'язаних з прийомом лікарських препаратів. Не захворіти протягом 9 місяців досить складно, а головні болі так і зовсім можуть спостерігатися досить-таки часто з-за стресового стану організму. Які таблетки від головного болю при вагітності дозволяється вживати і коли необхідно вдаватися до їхньої допомоги? 

Народні рецепти від головного болю 

Найпростіший спосіб позбутися від головного болю - це повільно випити 2 склянки звичайної води без газу. Вода - джерело життя і її регулярне надходження в організм людини особливо важливо. Якщо є можливість, можна прийняти злегка теплий душ, після якого бажано трохи полежати на горизонтальній поверхні, підклавши під коліна і шию валики, можна просто скручені рушники. Також рекомендується вимити волосся, легко масажуючи шкіру голови. Тепла вода розслабить судини і спазм пройде. 

Для позбавлення від головних болів найчастіше акушери призначають спокій і прогулянки на свіжому повітрі. Можна також випити легкий м'ятний чай, чай з квіток ромашки, настій шипшини. Дозволяється легкий масаж потиличної частини голови. Дуже добре від головного болю допомагає масаж стоп, який бажано, щоб зробив хтось із домашніх. В якості масажного масла можна використовувати бальзам "Зірочка", а після самої процедури ноги слід одягнути в бавовняні шкарпетки і ще трохи полежати з теплим або холодним компресом на голові. 

Якщо причиною головного болю є тиск, то можна просто відрегулювати свій стан певними напоями та продуктами харчування. При зниженому тиску дозволяється випити чашку міцного чаю з цукром, а при підвищеному слід виключити з раціону харчування сіль, яка найчастіше і є причиною підвищеного тиску у вагітних. 

Лікарські препарати від головного болю для вагітних 

Більшість акушерів забороняють застосування будь-яких препаратів для лікування головного болю, особливо в першій половині вагітності. Але що робити, якщо біль просто нестерпна, а народні засоби від головного болю не допомогли? У цьому випадку можна випити 2 таблетки "Но-шпи" або таблетку "Папаверину". При вагітності дозволяється також приймати "Парацетамол", а якщо у вагітної підвищений тиск, то можна випити таблетку "Андипалу". Ні в якому разі не можна приймати Аспірин, так як його діюча речовина може спровокувати розвиток  вад у дитини в першій половині вагітності і стати причиною кровотечі в другій половині. 

Перед застосуванням будь-якого медикаментозного препарату необхідно не тільки прочитати інструкцію, але і проконсультуватися з ведучим вагітність акушером-гінекологом. 

Причини головних болів у вагітних 


Головний біль у вагітних найчастіше виникає на тлі стресового стану організму і гормональних перебудов в ньому. Але іноді головний біль є симптомом іншого захворювання, яке необхідно лікувати в першу чергу. Це може бути гайморит або синусит, гіпертонія або гіпотонія, тиск  який можна відрегулювати навіть з допомогою звичайного харчування, шийний остеохондроз, при якому вагітній  можна уникнути головного болю з допомогою регулярних фізичних вправ і т.д. Саме тому спочатку рекомендується проаналізувати свій стан і вид головного болю, якщо є можливість, звернутися за допомогою до фахівця, провести час в добре провітреній, спокійній кімнаті, випити теплий чай. Якщо після всіх цих процедур головний біль не пройшов, тоді вже можна ризикнути випити дозволену доктором таблетку.

Новини