м.Стрий вул. Болехівська, 1, Тел.: (03245) 7-13-29, 067 507 49 13

Захворювання передміхурової залози

Захворювання передміхурової залози не такі численні, як захворювання, що зачіпають інші внутрішні органи. Тим не менш, нечисленні захворювання передміхурової залози можуть призвести до розвитку серйозних ускладнень.

Найпоширенішим захворюванням передміхурової залози є її запалення.

Причин для розвитку запалення декілька. На початку розвитку даного захворювання передміхурової залози виникають труднощі з сечовипусканням, так як запалені і збільшені тканини залози починають здавлювати сечовипускний канал. Як правило, ці симптоми змушують чоловіка звернутися до уролога. Після цього захворювання починається зачіпатись сексуальна сфера - порушується еякуляція і ерекція, настає пригнічення всього організму.

Однак дане захворювання передміхурової залози не у всіх випадках характеризується зазначеними симптомами. Запалення передміхурової залози носить назву простатиту. Простатит - це запальне явище, але якогось специфічного, особливого збудника у цього захворювання немає, тому й немає специфічних ознак. Тим не менш, якщо чоловік хворіє якимось запаленням хронічного характеру, то збудники можуть вразити і передміхурову залозу.

Багато лікарів вважають, що розвиток даного захворювання передміхурової залози має відношення до застійних явищ в капілярах крові. Це може відбуватися через ведення малорухливого способу життя, низької якості харчування та поганого екологічного середовища. Крім того, запалення простати провокується зворотнім струмом рідини сечі, що розвивається унаслідок високого тиску всередині уретри. Потім, як правило, розвивається лихоманка сечівника, яка може переходити в більш важкі запалення. Іншими словами, бактеріальна складова рідко є причиною розвитку запалення простати.

Причини захворювання передміхурової залози

Основними причинами захворювання є малорухомий спосіб життя, наприклад, сидяча робота. Пацієнти, які страждають частими запорами, які перехворіли статевими інфекціями, також схильні до більшого ризику запалення. Крім того, групу ризику запалення становлять чоловіки, що живуть нерегулярним статевим життям і ті, хто схильний до частих  змін сексуальних партнерок.

Етапи розвитку захворювання передміхурової залози

Запалення простати, точніше його розвиток, носить поетапний характер. На першому етапі відбувається простатоз - капіляри піддаються негативним впливам, проте безпосередньо запалення поки не розвивається. У такій ситуації цей стан дуже легко лікується за допомогою регулярних занять спортом і прийомом вітамінних комплексів для загального зміцнення організму. На другому етапі починається розвиток запалення, але ще не відбувається інфікування.

По суті, діагностування захворювання досить сладне, так як прояви запального процесу на перших стадіях його розвитку, коли лікування дає дуже хороший ефект, вкрай незначні і неспецифічні. Коли симптоми починають ставати явними, то мова, швидше за все, йде вже про хронічний  простатит.

Ознаки захворювання передміхурової залози

- болючість при сечовипусканні;

- розлади сечовипускання;

- сексуальні порушення різного характеру.

В процесі розвитку захворювання запальний процес розтікається від вихідного вогнища на дуже великі відстані, так як нерви від передміхурової залози йдуть до всіх внутрішніх органів, розташованих в малому тазу. Порушення сечовипускання можна спостерігати і на ранніх стадіях розвитку патології, після чого вони можуть і зовсім зникнути. Однак при набуттіі захворюванням хронічного характеру симптоми виникають і стають ще більш інтенсивнішими. Тому , при перших проявах можливого захворювання, варто звернутись до уролога.

Новини